Zo rond de jaarwisseling zijn er veel economen die hun voorspellingen voor het komend jaar publiceren.  Ook de banken doen hier altijd volop aan mee.

Het loont de moeite om even de tijd te nemen om deze visies door te nemen en te kijken welk voordeel er voor uw bedrijf te behalen valt. In grote lijnen ziet men de economie in de fase van hoogconjunctuur komen. Kortom het gaat erg goed met de economie. Er is groei en de werkeloosheid zal verder afnemen in 2018. Het consumentenvertrouwen is groot en de consument durft weer geld uit te geven.

De inflatie zal naar verwachting laag blijven en daardoor zal ook de korte rente (euribor) ook in 2018 op een laag en negatief niveau blijven. Hierbij wordt wel het voorbehoud gemaakt dat als inflatie sneller stijgt dan verwacht ook de rente snel zal kunnen stijgen De kapitaalrente zal in de loop van 2018 licht hoger stijgen is de verwachting.

Nu loopt de werkelijkheid vaak anders dan de voorspelling, dus alertheid blijft geboden. Wellicht is het zinvol om eens naar de rentevervalkalender van uw leningen te kijken. Door nu een of meerdere leningen op dit lage renteniveau vast te zetten voor enkele jaren, haalt u in ieder geval het risico weg als de rente tegen de verwachting in toch meer gaat stijgt dan voorspeld. De kans op een rentestijging is duidelijk veel groter dan die van verdere rentedaling.

Kortom kijk goed hoe u langdurig kunt profiteren van de huidige economische voorspoed. Wij wensen u goede zaken toe in 2018 en staan u desgewenst bij met gedegen en onafhankelijk advies.